Vi tillverkar jordbrukets
starkaste slitdelar

Svenskt kvalitetsstål

Vägen till en kvalitetsprodukt börjar vid råmaterialet. På Väderstad Components använder vi endast svenskt stål av högsta kvalitet för att säkerställa ett perfekt slutresultat. För en lyckad härdning krävs att stålet innehåller rätt typ av legering. Presshärdat borstål är med sin hård- och seghet ett fantastiskt material som gör produkterna både slitstarka och slagtåliga.

Väderstad Components är en av Nordens största förbrukare av borstål.

Hög intern kompetens

Våra maskinanläggningar designas, monteras och servas av vår egen personal. Även programmering och hantering av robotar och produktionsutrustning sköter vi i egen regi. Att ha den kunskapen inhouse är en enorm styrka som märks i både kvalitet och leveranssäkerhet.

Vi ställer höga krav på personalen redan vid rekryteringen. Flera positioner kräver civilingenjörsutbildning eller annan relevant högskolekompetens, men kunskap kan skaffas på många sätt. Gemensamma nämnare för alla våra anställda är viljan att utvecklas, vidareutbilda sig och ta ansvar.

Högteknologisk tillverkning och presshärdning

Våra toppmoderna tillverkningslinjer kännetecknas av effektivitet och driftsäkerhet. Varje maskin underhålls och uppdateras kontinuerligt. Robotarna och styrsystemen programmeras av vår egen personal och utnyttjas fullt ut vad det gäller styrka och rörelsekontroll.

På Väderstad Components har vi full kontroll över hela tillverkningsprocessen. Regelbundna tester innebär att vi kan garantera en jämn och hög kvalitet i produktionen.

Tillverkningen startar i en av våra lasermaskiner och fortsätter sedan vidare till presshärdningen. Där får stålet sin form och hårdhet i samma moment. Härdning av stål är en fråga om timing mellan tid och temperatur, något som vi är unikt skickliga på. Det är så vi skapar den exakta hårdhet och de mekaniska egenskaper som du önskar.